Bilbao er en by i det nordlige Spanien, kendt som “spanske Manchester”. Det er et meget livligt sted med mange museer, butikker og restauranter. Byen er også berømt for sit natteliv og en ikonisk bygning kaldet Guggenheim -museet.

Bilbao har mange gode steder at tage billeder og udforske. Nogle af dem er La Casa del Cordón, Plaza Nueva, Museo de Bellas Artes i Bilbao

Fødestedet for Pablo Picasso ligger også her i landsbyen Málaga nær Bilbao. Der kan du finde La Pedrera Art Museum, der er vært for flere udstillinger hele året!

1 – Far vild i den gamle bydel i Bilbao

Den gamle bydel i Bilbao er det perfekte sted at fare vild i og udforske.

Bilbaos gamle bydel er fuld af smalle, brostensbelagte gader og stræder med masser af skjulte perler. Den bedste måde at udforske det på er ved at fare vild i det.

2 – Besøg Palacio Yoynisterra: Et af de smukkeste steder i Bilbao

Palacio Yoynisterra, eller “Yoynisterra Palace” er et af de smukkeste steder i Bilbao. Det er et berømt hotel på Gran Via, en af hovedgaderne i denne smukke by.

I mange århundreder havde bygningen været brugt som et udstillingscenter for forskellige arrangementer og aktiviteter, der nu er en del af Bilbaos kulturarv. I disse dage er det blevet et luksuriøst hotel med store vinduer med udsigt over Guggenheim -museet.

3 – Besøg Euskalduna -paladset i Bilbao

Det baskiske kulturpalads er en non-profit institution, der har til formål at fremme kulturen og sproget i Baskerlandet. Det blev grundlagt i 1997, og det har i øjeblikket filialer i New York City, Buenos Aires, Bilbao, San Sebastián, Mexico City.

Det er ikke kun et kulturelt anlæg eller et kunstmuseum. Det baskiske kulturpalads er også hjemsted for mange kulturelle organisationer, der er forpligtet til at bevare regionens kultur. Disse organisationer omfatter biblioteker, forlag, teatre og biografer.

4 -Gå op til Mount Artxanda for en spektakulær udsigt over Bilbao

Der er mange steder at besøge i Bilbao, men det, der skiller sig mest ud, er Mount Artxanda.

Udsigten fra dette bjerg er betagende og gør det værd at vandre. Der er en svævebane for dem, der gerne vil tage en mere afslappet og mindre anstrengende vej derop. Der er også masser af stier for dem, der ønsker at tage på Mount Artxanda til fods.

Måske vil du også kunne lide: