Historien om Guggenheim Museum i Bilbao starter med aftalen mellem Frank Gehry og den baskiske regering, der blev til i 1990. Det er en bygning, der er tegnet af den verdenskendte arkitekt, Frank Gehry, som blev bestilt af den baskiske regering til at bygge et museum, der viser samtidskunst. Først var der mange tvivl om, hvordan det ville være muligt at få dette museum til at fortsætte på grund af dets beliggenhed-udkanten af Bilbao. Efter mange års hårdt arbejde og engagement fra begge parter åbnede det imidlertid dørene den 18. oktober 1997.

Designprocessen for Guggenheim Bilbao

Frank Gehry fik i opgave af Guggenheim Foundation at designe et nyt museum nær centrum af Bilbao, Spanien. Hans design er en struktur bestående af en række store titaniumskår, der ligner et skibs skrog, der hviler på en uregelmæssig skråning.

Gehry brugte computersoftware fra 1976 til at bygge denne ikoniske bygning fra bunden. Han baserede sine designs på 3D -modeller og skitser, før der eksisterede nogen fysisk bygning.

Inde i Guggenheim -museet i Bilbao

Guggenheim -museet i Bilbao er en af de mest populære attraktioner i byen. Det har mindst to permanente udstillinger, installationer og midlertidige udstillinger.

Inde i Guggenheim -museet i Bilbao er en arkitektonisk tour de force med et fantastisk moderne design. Fra sin placering ved Nervión -floden til sine udstillingsrum blev dette museum designet til selv at være et kunstværk. Museet er vært for permanente udstillinger om brede emner som arkitektur og design samt mere specifikke emner som mode eller keramik.

Sådan kommer du til The Guggenheim Museum Bilbao?

Guggenheim -museet, designet af Frank Gehry, er et fantastisk stykke arkitektur. Museet er et velkendt vartegn i Bilbao, og det tilbyder også en række ture og arrangementer.

Sådan kommer du til Guggenheim Museum Bilbao fra lufthavnen: Du kan tage en bus fra lufthavnen til centrum, eller du kan tage en taxa.

Offentlig transport i Bilbao: Der er mange måder at komme rundt i Bilbao på, enten ved at gå eller bruge offentlig transport. Sidstnævnte er billigere og meget let at bruge. Der er tre forskellige typer busbilletter, som du kan købe: Tarjeta Movil (mobilkort), Tarjeta DTT (lokalt DTT -kort) og Tarjeta T10 (transportkort).

Måske vil du også kunne lide: