Godt nok er flyveturen kortere end bilturen, men det kan stadig være kedeligt at være fanget i flere kilometers højde – måske uden net. I vores travle hverdag, hvor vi efterhånden har det meste til rådighed, så kan det hurtigt blive kedeligt at blive revet væk fra alt i flere kilometers højde over jorden, og blive tvunget til at sidde stille i flere timer.  Det kan også være, du lider af flyskræk og har brug for noget at aflede dig med. Her får du derfor 8 ideer til ting, du kan lave på flyveturen:

Lyt til en spændende lydbog

Der er ikke noget bedre end en god bog, og flyveturen er den perfekte timing til at fordybe dig din yndlingsbog. Flere og flere benytter sig af lydbøger på nettet. Udover at det ikke er alle, der bryder sig om at læse og derfor foretrækker det på denne måde, så er det altså også praktisk at have med på eksempelvis flyveturen, da det ikke fylder eller vejer noget. På https://lydbogormen.dk finder du din guide til lydbøger på nettet, hvor du kan dykke ned i universet.

Se en film

Det er oftest på de længere flyveture uden for Europa, at der er fjernsyn med film og serier til rådighed ved sæderne. Men selv uden, kan du sagtens se dine yndlings film- og serier. Det er faktisk muligt at se dine yndlingsfilm/serier, selvom du ikke har net.

Det eneste det kræver er, at du har et abonnement til en streamingtjeneste, hvorefter du kan gå ind og downloade alle de film og serier du vil. Du skal være opmærksom på, at de først skal downloades helt med internet, men når de er downloadede, kan du nemt og hurtigt set dem uden net.

De gode, gamle spil

Med den moderne teknologi kan vi have en tendens til at glemme de gode gamle spil, vi blandt andet alle spillede, da vi var børn, og før teknologi fandtes. Men en flyvetur er den perfekte mulighed for at spille disse spil sammen med din sidemakker. Der er et utal af spil, i kan spille på flyturen, så længe der er plads til det. Her er nogle ideer til spil, der kan spilles på flyet:

  • Kryds og bolle
  • Kortspil som for eksempel uno, krig, fisk (et kortspil kan også underholde dig, hvis du rejser alene, du kan blandt andet ligge en kabale)
  • Kalaha
  • Fire på stribe
  • Puslespil (skal ikke være for stort, da det skal pakkes sammen igen, når flyet landet)
  • Tegn og gæt

Find notesbogen og blyanten frem

Med en notesbog og noget at skrive med, åbner du op for mange muligheder. Du kan for eksempel tegne. Derudover kan du udnytte tiden over jorden til at brainstorme få styr på de tingene. Der er ikke grænser for, hvad du kan skrive ned på papir. Det kan være huskelister, indkøbslister og meget mere. Det kan også være en brainstorm over nye ideer og muligheder. Af og til kan horisonten og den blå himmel føre inspiration med sig og rent faktisk give dig tid til at sidde og reflektere.

Få styr på arbejdet/lektierne

Der er desværre nogle af os, der må tage arbejdet eller lektierne med på ferien. Her kan du derfor udnytte muligheden for at få ordnet en del af det, imens du alligevel sidder fastspændt. Dette er noget mange glemmer eller ikke tænker over. På den måde kan du bruge mere tid på afslapning – og mindre på bekymringer, når du ankommer – hvad end det er til rejsedestinationen eller hjem efter en lang ferie, hvor du har mest lyst til at slappe af eller den travle hverdag starter.

Ryd op i din telefon

At rydde op i sin telefon er noget de færreste af os rent faktisk får gjort. Sommetider kan det være nødvendigt – både fordi det gør det mere overskueligt men også for at spare på dine GB. Er du fanget i et fly i timevis, så er der intet bedre tidspunkt at få det gjort på. Ryd for eksempel op i alle dine billeder og slet de unødvendige, det samme gælder dine noter, dine apps og dine kontakter.

Få snakket sammen

Vi har ofte travlt i hverdagen, og det er ikke altid vi har meget tid til at sidde ned og have en ordentlig snak med familie, venner eller partner. Måske er der et par emner, der trænger til at blive vendt, som i måske ikke har haft tid til indtil nu.

Rejser du alene, uden nogen du kender, så er der altså også mulighed for at lære din sidemand bedre at kende. Det en perfekt mulighed for at høre mere om nye, spændende destinationer, og hvem ved, måske få nye bekendtskaber.

Tillad dig selv at slappe af

Til sidst skal du tillade dig selv at slappe af. Udnyt muligheden i at du absolut intet valg har end at sidde på din plads til endedestinationen. Som regel er en flytur enten begyndelsen på en rejse eller enden, og derfor bør du tillade dig selv at slappe af under turen. Læn dig tilbage, slap af og lad tankerne flyde ud – hvad enten det er en lur med eller uden en god lydbog i ørene.

Måske vil du også kunne lide: