Tandlægebesøg i Danmark er dyrt, så snart man er over 18. Et regelmæssigt tjek kan sagtens koste over 1000 kr., og det er foruden diverse behandlinger, fyldninger af huller osv. Derfor er der mange, som overvejer at få lavet deres tandlægebehandlinger i udlandet, da det ofte er billigere. Især kosmetiske tandbehandlinger vælger mange at få foretaget udenlandsk, da det koster mange tusinde kroner mindre, end det gør her i Danmark. 

Inden du træffer din endelige beslutning, så læs med her. Der er nemlig både fordele og ulemper ved at få ordnet sine tænder i udlandet, og vi vil komme ind på begge dele i denne artikel. 

Lad os starte med at kigge på nogle af de gode fordele, som er ved at få lavet tandbehandlinger i udlandet. 

Spar gode penge på dine behandlinger i udlandet

Den største begrundelse for, hvorfor danskere rejser udenlands for at få ordnet tænder er, at det koster langt mindre end det gør her i Danmark. Ofte er der mere end 50% at spare på behandlingerne,

Nogle gange koster selve besøget udenlands mindre, i både flybillet og ophold, end en enkelt behandling ville koste her i Danmark. Derfor er det en win-win situation, da man både får en billig behandling plus en miniferie med oven i hatten.

Kosmetiske behandlinger koster mindre

Det er måske ikke det værd, at rejse til Budapest blot for en tandrensning. Hvis du derimod skal have rettet tænder, lavet implantater eller lavet veneers, så kan du spare gode penge ved at rejse udenlandsk.

Rigtig mange vælger, at rejse ud af Danmark for at få foretaget kosmetiske skønhedsbehandlinger, der herhjemme nogen gange koster mere end 10.000 kr. Kvaliteten af disse behandlinger skal naturligvis være i orden, da der er store risici ved nogle af de store kosmetiske indgreb. 

Få en rejse og et tandlægebesøg i én og samme pakke

En anden god fordel, ved at tage udenlands for at få ordnet tænder, er at man får en dejlig rejse med i samme pakke. Vi kan lige så godt sige det som det er, det er ikke sjovt at gå til tandlægen, men turen kan gøres lidt skønnere, hvis man befinder sig i eksotiske omgivelser i syden. Derfor er der mange, som vælger at tage rejsen og slå to fluer med et smæk. Så kan man få lidt på opleveren, samtidig med man sparer gode penge på sit tandbehandling. 

Nu hvor vi har kigget lidt på fordelene, så er det tid til at komme ind på nogle af de ulemper, som findes, når man rejser til udlandet for at få foretaget sin tandbehandling.

En tryggere behandling i Danmark

Selvom hjemmesiden ser lovende ud og anmeldelserne er gode, så bliver et udenlandsbesøg hos en ukendt tandlæge aldrig lige så trygt som et besøg hos den lokale tandlæge. Du kan aldrig vide dig helt sikker på den kvalitet, som du modtager i udlandet. Det er især også utrygt, når man ikke kan kommunikere med tandlægen på sit modersmål. Der er altid mere sikkerhed og tryghed, når du får foretaget din behandling hjemme i Danmark. 

Har du styr på forsikringen?

Hvis du rejser udenlands for at få ordnet tænder, så skal du også tænke over rejseforsikring og ulykkesforsikring. Hvis noget går galt, så kan din danske forsikring ikke dække over omkostningerne i udlandet. Derfor ligger der altså nogle ekstra udgifter, som du behøver, før du rejser. 

Udenlandske behandlinger er mere omfattende

Der er mere at overveje end bare pengene, når du rejser udenlandsk. Det er langt mere omfattende at flyve til et andet land for, at besøge en tandlæge. Hvis du besøger din lokale tandlæge her i Danmark, så skal du bare booke en tid online og tage afsted til din aftale. En udenlandsrejse er langt mere omfattende med flytur, forsikringer, taxa-ture, hotelbooking og meget mere. 

Det kræver plads i kalenderen, ekstra meget planlægning, og så ligger der også en vis usikkerhed bag behandlingen. Mange har haft dårlige oplevelser med deres tandbehandling i udlandet. Sæt nu hvis noget skulle gå galt, og du først opdager det, når du er hjemme i Danmark igen. Det bliver svært at booke en ny tid og spontant flyve hele vejen tilbage for at få genoprettet skaderne hos den samme tandlæge.

Måske vil du også kunne lide: