På kærestetur til skønne Bilbao er der et par oplevelser I bør unde jer selv. Bilbao er en smuk by, med massere af kunst, lækre pladser og parker, udsøgte restauranter og mange hyggelige cafeer. Her får I en kort beskrivelse af oplevelser som i ikke bør misse, men også en lille påmindelse om hvorfor I er taget på kærestetur.

Weekendtur med kæresten handler om forholdet

Uanset om det er en lille kroferie i Danmark eller en forlænget weekend i Bilbao, så er det vigtigt at huske på hvad en kærestetur egentlig handler om. Selvfølgelig vil I gerne ud at opleve noget, det skal der også være plads til, så længe i gør det sammen og er enige om hvad i foretager jer.

I en by som Bilbao er der et hav af oplevelser, som sikkert ikke en gang kunne nås på en hel uge. Derfor er det en god ide at udvælge få gode oplevelser og så ellers bare nyde byen og hinandens selskab for resten. Giv jer god tid til at finde den lækreste restaurant, nyd tiden på restauranten. Gør det samme med cafeerne og gå fra sted til sted, i stedet for at ræse rundt i bus eller taxa.

Bilbao, en skøn by i det nordlige Spanien

Bilbao ligger i Biscayabugten helt i nord, tæt på havet og tæt på grænsen til Frankrig. Bilbao er hovedstad i Vizcaya-provinsen. Byen er på størrelse med Århus og har små 400.000 indbyggere. Vejret i Bilbao er behageligt hele året rundt. Der er aldrig rigtigt koldt, som vi kender det i Danmark og der bliver sjældent tropisk varmt, som vi kender det fra Asien.

Bilbao industri og kunst

I forgangne tider var Bilbao faktisk et industri centrum for hele det nordlige Spanien. I dag er Bilbao mere et kunst centrum end noget andet. Guggenheim Museum ligger i Bilbao. Muset er tegnet af Frank Gehry. Selve bygningen er i sig selv et besøg værd.

Bygningen består af buet glas og vægge af titanium der tårner sig i buede vinkler op mod skyerne. Bygningen ligner noget der er taget direkte ud af en science fiktion film. Indvendig er bygningen lige så imponerende og den indeholder moderne kunst fra det 20. århundrede og helt frem til i dag.

Bilbao har mange kunstbygninger

Ud over det imponerende Guggenheim Museum, ligger der også det storslåede Bilbao Fine Arts Museum. Bilbao Fine Arts Museum har både en fast udstilling af spanske kunstværker og flere skiftende udstillinger året rundt.

Der findes også et arkæologisk museum, et historisk og et der handler om tyre. Der er mange flere endnu, som absolut er et besøg værd, men på en forlænget weekend er Bilbao Fine Arts Museum og Guggenheim Museum nok alt rigeligt.

Bilbao er også smuk i sig selv

I Bilbao er der mange smukke parker og pladser, hvor man gøre ophold og holde en lille pause i smukke omgivelser. Fra Plaza Unamuno kan I gå af Mallona-trappen og ende i Parque Etxebarria. Både Plaza Unamuno, Mallona-trappen Parque Etxebarria er tre skønne steder i Bilbao som bør opleves når man er der.

6 oplevelser som passer til en ægte kærestetur i Bilbao

Bilbao byder på så stor en rigdom af seværdigheder og er skøn at færdes i, med alle sine pladser og parker. Det kan være svært at vælge til og fra. Her får du et bud på seværdigheder, pladser og parker, som nemt kan nås på en forlænget weekend. og som stadig giver tid til bare at være til.

  • Guggenheim Museum. Mange mennesker rejser udelukkende til Bilbao for at opleve Guggenheim Museum. Selve bygningen er en oplevelse, allerede udefra. Indvendig er den bare endnu smukkere, med sine mystiske vinkler og smukke lysindfald. Giv jeg god tid til denne oplevelse.
  • Bilbao Fine Arts Museum. Endnu et museum der bør opleves. Bilbao Fine Arts Museum har ikke til huse i en moderne bygning med buede vinkler. Til gengæld indeholder museet en stor samling Spansk kunst. Bilbao Fine Arts Museum har også skiftende udstillinger året rundt. 
  • Plaza Unamuno. Plaza Unamuno er bare en skøn plads, med bænke til at holde en velfortjent pause. Slå jer ned og betragt livet som det leves omkring jer.  
  • Mallona-trappen. Denne imponerende trappe indbyder også til ophold. Mallona-trappen fører direkte op i parken Parque Etxebarria. Tag et kig tilbage ud over pladsen inden i tager sidste trin på trappen og ind i parken.
  • Parque Etxebarria. Parken, Parque Etxebarria er smuk og grøn og blomstrer det meste af året. Her findes ro og skygge til en endnu længere pause.
  • Restauranter og cafeer. Bilbao har et hav af restauranter og cafeer. Der kan lokaliseres adskillelige Michelin stjerner i Bilbao. Brug tid på at finde de bedste restauranter og cafeer og brug tid på at nyde samværet med hinanden over en god middag, eller en lækker kop kaffe.

Måske vil du også kunne lide: