Det er blevet mere og mere almindeligt at arbejde som freelancer og dermed have større frihed i dagligdagen, uden at skulle ind på kontoret og være et bestemt fastlagt antal timer. Det er også en arbejdsform, hvor man er mere fri og mobil til at rejse, fordi mange jobs nu er online, og dermed kun kræver en computer og en internetforbindelse, og som kan udføres alle steder fra i verden.

Det er en livsform, som mange mennesker begynder at ty til, og mange forskellige typer mennesker, lige fra familier med små børn, hvor den berømte work-life balance kan være udfordret, når man skal hente og bringe børn i institution, til singler, der gerne vil være mere udadvendte og møde nye mennesker i andre lande eller bare på den lokale café.

Bilbao eller kontoret derhjemme?

Bilbao i Baskerlandet i Nordspanien har en kystlinje ud til det brusende og voldsomme Atlanterhav, og giver mange utrolige naturoplevelser her. Desuden har Bilbao det smukke Guggenheim museum, som er et must see, når man er på de kanter. Maden er spansk, men med et basisk præg fra deres natur, dyr og egnsretter. Fisk kommer fra Atlanterhavet, kødet fra kvæg fra egne marker og her er meget lokal tradition i forhold til egnsretter, der smager intenst og rigt.

Så hvem ville ikke gerne sidde på en cafe i Bilbao og arbejde fremfor hjemme på kontoret i Danmark? Skal du ud at rejse, til Bilbao, kan du nemt tage jobbet med dig og her ser vi på, hvilke jobs du kan lave fra en cafe i Bilbao.

Kombiner job og rejseliv

Der er dermed mange trends i tiden, der peger mod, at du sagtens kan kombinere din rejseiver med et job, hvilket vi ellers har forbundet med to separate ting, man rejser kun, når man er på ferie og arbejder, når man er hjemme.

Nu er det noget, som du kan lave samtidig, opleve verden fra en cafe i Bilbao og samtidig tjene penge. Whats not to like? Her ser vi på de jobs, du kan lave fra en cafe i Bilbao. Hæng med og kom nærmere din rejsedrøm til Spanien, hvor du samtidig, foran computeren, kan sidde med din espresso, tapas og oliven.

Softwareudvikler

Er du en haj til alt med software og udvikling heraf, ja, måske har du endda taget en uddannelse på et IT universitet eller en mellemlang uddannelse i programmering, software design eller andet, ja, så kan du blive udvikler hos et software firma, hvor du kan arbejde online med at udvikle software. Det er noget, som der er meget efterspurgt, og som også giver en hel del erfaring og et efterspurgt CV.

Tekstforfatter

Der er også en del firmaer, der tilbyder, at man kan blive ansat som freelance, online tekstforfatter. Der er både danske og udenlandske copy writer platforme, hvor man kan blive tilknyttet, og det plejer at være meget fleksibelt ved, at du kan påtage dig de opgaver, som du selv vælger, og dermed kan du få lige netop den arbejdsmængde, du har tid og plads til.

Der er ofte en del forskellige emner, du kan skrive om, og ofte også plads til, at du kan skrive om de emner, som du ved særligt meget om, hvad end det er faglig karakter eller fritidsinteresser eller hobbyprojekter. Der er altid forskellige genrer, du skal lære at skrive indenfor såsom blog indlæg, produktbeskrivelser, kategoribeskrivelser eller onsite tekster.

En del firmaer har også brug for tekster til deres webshops, eftersom online e-handel er eksploderet, især også efter Corona tiden, hvor mange fysiske butikker blev lukket. Derudover har mange travlt, så de ikke når at handle i fysiske butikker, men gør det sent om aftenen.

Redaktør

Det er også muligt at arbejde på cafeen i Bilbao som online redaktør. her redigerer du andres tekster, og sørger for korrekturlæsning og for, at teksterne lever op til de krav, som virksomhederne har sat for opgaven. Det er en opgave, som kræver stor grad af viden om korrektur, grammatik, struktur i tekster samt til tider teknisk eller faglig viden om det felt, som skribenterne skriver indenfor. Er det for eksempel et site med danskundervisning, skal du vide noget om danskfaget, om digte, romaner, noveller, krimier som genre og vide, hvordan du skal redigere og komme med konstruktiv og fagligt relevant kritik og feedback.

Online kundesupport

Såfremt du har lyst til at arbejde med kundesupport, kan du gøre det for et firma, der har en webshop, hvor du svarer på spørgsmål fra kunderne via mail eller chat. Dermed skal du ikke sidde og forstyrre de andre på cafeen i telefonen, men kun sidde og skrive svar på spørgsmål. Det kan være nemt at svare, hvis du har sat dig godt ind i webshoppens sortiment af varer, så alle tekniske spørgsmål vedrørende materialer, størrelser, leveringstid og returret kan besvares nemt og hurtigt via chatten.

Det er noget, som mange kunder sætter ekstra stor pris på, at du svarer hurtigt, og dermed skaber det en større tilfredshed og loyalitet blandt kunderne. Det er et job, der er efterspurgt hos mange webshopejere, og som de gladeligt giver til dig i udlandet, så længe du svarer hurtigt og præcist, der hvor du er. Ingen kan alligevel se, hvor du sidder henne, så længe de får den ønskede hjælp skriftligt.

Måske vil du også kunne lide: