Går du meget op i madlavning og elsker at stå i et køkken og skabe nye og funklende retter, så har du helt sikkert også prøvet en eller flere gange at lave en autentisk pizza a la Italien i din egen ovn. Resultatet? Kan have været blandet.

Det er nemlig svært at få pizzaen lige så sprød og knasende, som de gør det i det lokale pizzaria, hvor der er en meget større ovn til stede. Hvad har du så gjort? Jamen, så findes der jo en såkaldt pizza sten, som du kan sætte pizzaen ovenpå, men dette kan også have et blandet resultat.

Måske blev bunden ikke lige så sprød, som du havde forventet og drømt om? Ja, hvad gør man så? Slår man sig til tåls med, at det ikke altid bliver lige godt? Nej, det gør man ikke, for man skal bare have fat i det helt rigtige udstyr!

Her kommer vi til at tale om, hvordan du med det helt rette udstyr og de helt rigtige og skønne pizza opskrifter kommer i mål med at lave den skønneste, mest knasende og sprødeste pizza, du nogensinde har skabt. Det eneste, det kræver er, at du har et udendørsområde, så udstyret kan stå udenfor, men det vender vi tilbage til. 

En Cozze Pizzaovn er pizzalicious! 

Måske har du aldrig hørt om en Cozze pizzaovn, men så vil vi her forklare, hvad det er. Det er en pizzaovn, der er en flad anordning, som kører på gas, og som du kan have stående udenfor. Den måler tretten tommer, som er det gængse for en almindelig pizza størrelse. En sådan stenovn giver autentiske og sprøde pizzaer, som blot kræver, at du kan tænde for gassen og også lave en dejlig pizza fra bunden af. 

Målene på en Cozze pizzaovn er 53 cm x 53 cm x 29 cm. Pizzaovnen har en en stor åbning, og på denne måde putter du nemt pizzaen ind i ovnen, og kan nemt tage den ud igen. Dette gør du nemmest med en pizzaspade, som du har i forvejen eller har investeret i til formålet.

Når du skal lave din egen autentiske pizza i denne ovn, kan de have en diameter på højst 34 cm, hvilket svarer til en almindelig pizzas størrelse. En sådan pizza størrelse kan fint gå til middag for vennerne eller familien, der bare vil elske sådan en autentisk og hjemmelavet, sprød pizza. 

Det er bare gas

Denne Cozze Pizzaovn kører på gas. Den har en gasbrænder på 5 kW, hvilket giver super lækre og sprøde pizzaer. Hvis du ønsker at opgradere din pizzaovn, kan du også få en variant, der har et termometer indbygget, så du altid, på dens top, kan læse den aktuelle temperatur. Det er virkelig for gourmet elskere at gå op i dette, men hvorfor ikke tage den hele vejen i det nørdede gourmet univers, så pizzaen kan blive lige præcis, som du altid har drømt om?

Termometeret sikrer nemlig, at du kan ramme den helt rigtige temperatur i pizzaovnen, så pizzaen hverken bliver for blød og slatten eller for brændt og hård. Oveni selve prisen for pizzaovnen, skal du huske at tilkøbe selve gasregulatoren samt gas. 

Skønne pizza opskrifter

Din egen tomatsovs

Har du rester af solmodne tomater til overs fra sommerens mange tomatplanter på altanen eller i haven, kan du med fordel bruge disse til at lave en skøn tomatsavs. Her skal du blot stege disse tomater i en gryde sammen med masser af dejlig frisk timian, basilikum og oregano og tilsætte friske hvidløg, hvis den skal have et pift af hvidløg. Tilsæt også lidt sukker og salt, så den ikke bliver for syrlig. 

Opskrift på lækker efterårspizza

Inden du bruger pizzaovnen skal du have en lækker pizza opskrift, og dernæst følge opskriften, så pizzaen kan blive lavet. Her får du forskellige variationer på pizza opskrifter, der ikke er så typiske, men derimod et friskt pust og kræs for kræsne pizza entusiaster. 

Pizza med rødløg, rødbeder og timian 

Tilberedningstid: 25 min. 

Ovntid: 10-12 min 

Antal personer: 2 

Dette er en utroligt smuk og efterårsagtig pizza, der har vegetarisk topping. Du kan enten vælge at lave pizzadejen selv eller købe den færdiglavet. Her går vi med en færdiglavet dej. 

Ingredienser: 

1 rulle fuldkorns pizza dej

To rødløg

Olie til at stege i. 

1 spsk eddike

1 hel frisk timian

1/2 tsk sukker

salt og peber

1 kugle frisk mozarella 

150 gram friske rødbeder

1 spsk olivenolie 

Når du serverer den: Lilla krydderurter, en lille håndfuld af dem. F.eks. rød basilikum, rød amarant, rødbedeblade

Dette giver pizzaen et flot lilla og efterårsagtigt look. 

Fremgangsmåde: 

Rul pizzadejen ud med en kagerulle og rul den ekstra tynd. Herefter lægger du den på et stykke bagepapir. Steg rødløgende i tynde ringe på en stegepande og tilsæt eddiken, så det koger helt ind i cirka 4 min – 5 min. Herefter krydrer du det med timian, sukker, salt og peber og steg det videre i cirka to minutter. 

Du skærer din mozarella i tynde skiver og skræller rødbederne og skærer dem ligeså i tynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern til dette, hvis du har et. 

Fordel fyldet på pizzaen og dryp olivenolie ovenpå pizzaen. Giv pizzaen et dejligt skud salt, peber og frisk timian. 

Sæt den lækre pizza ind i Cozze Pizzaovnen og lad den stege derinde i 10-12 minutter. Hold øje med den. Tag den ud med din pizzaspade og vupti: Et styks utroligt lækker og autentisk a la Italien Pizza of your own creation! 

Den mobile pizzaovn

En Cozze pizzaovn er ideel at tage med på ferie, på mini weekend i sommerhuset eller med over til vennerne til middag i deres have. Står du og skal rejse til udlandet, hvor du gerne vil kunne lave pizzaer i haven på ferielejligheden, kan du nemt have denne lille ovn med på rejsen. Ligeså kan du nemt tage den med i en stor pose til dine venners middag, hvor I sammen ude i haven kan lave de lækreste pizzaer sammen.

Børnene kan “bestille” deres favoritpizza, og I kan købe ind til denne, før I møder op med pizzaovnen. Så har I alle ingredienserne klar, når I skal lave pizzaerne. Skal du rejse til udlandet, for eksempel Spanien, hvor du gerne vil bibringe et italiensk præg til madlavningen, kan denne Cozze Pizza oven ideelt tages med. Dine spanske venner vil elske dig for den, i det deres spanske variant af en pizza sagtens kan laves, det er jo kun fantasien, der sætter grænserne for jeres kreationer udi pizzaens verden. 

En større pizzaovn

Vil du gerne kunne lave nogle italienske retter, der fylder lidt mere i ovnen, for eksempel den lækre Calzone, der er en lukket pizza med fyld, kan du også købe en Cozze pizzaovn, der har nogle mål, der passer til disse retter. Den er lidt dyrere i pris, men er det hele værd, hvis du gerne vil kunne udvide dit repertoire i det italienske udekøkken. Den er konstrueret på samme måde som en åben pizza ovn med gas, hvortil du bare skal tilkøbe gas og en pizzaspade. 

Måske vil du også kunne lide: